Suklaisaa vappua kaikille! Mentiin kylään vapunaattona ja vein mukana tällasen suklaisen kakun. Pohjan tekoon käytin samaa tyyliä kuin sacher-kakun tekoon, eli erottelin keltuaiset ja valkuaiset taikinantekovaiheessa toisistaan. Jotenkin kyseinen tyyli tuntuu varmemmalta pohjan onnistumisen takaamiseks. Tuli vähän kiire tehdä tätä, sillä vielä 10min ennen kylään lähtöä kaadoin päälle suklaakuorrutusta. Muutenkin kakun pohjan kanssa työskentelin keskiyöllä. Kaikki kuitenkin onnistu ja hyvää oli! Yhteensä tähän meni vajaa 450g suklaata, vaikka muuten kohtalaisen pieni kakku olikin. Valkosuklaatäyte sai kehuja, sillä se kevensi kakun makua (en lisännyt sokeria). Suosittelen kaikille!

1241186668_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

4 kananmunaa
100g margariinia tai voita
1½ dl sokeria
200g taloussuklaata
½ dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa rasva, sokeri, munista erotetut keltuaiset ja sula taloussuklaa keskenään (ei vaahdoksi). Vatkaa toisessa kulhossa munien valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi, mutta ei kovaksi massaksi. Nostele varovasti valkuaisvaahto rasva-suklaaseokseen, älä vatkaa. Lisää vehnäjauhot ja niihin sekoitetut vaniljasokeri ja leivinjauhe taikinan joukkoon varovasti. Lisää lopuksi maito. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, paista 175 asteessa uunin keskitasolla n.35-40min.

Täyte:


2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
130g valkosuklaata
3 liivatelehteä

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää joukkoon sula valkosuklaa. Liota liivatelehdet, puristele liika vesi pois, lisää joukkoon tilkka kiehuvaa vettä ja anna hetki jäähtyä. Lisää liivatteet täytteen joukkoon. Täytä kakku omaan paistovuokaansa (joka on kelmutettu) annostellen täytettä väliin. Anna kakun (täytteen) hyytyä jääkaapissa vähintään tunti.

Suklaakuorrute:

reilu 100g taloussuklaata
1 dl kermaa
25g voita (kiiltoa antamaan)

Kuumenna kerma kattilassa (ei kiehuvaksi) ja lisää joukkoon suklaapalat ja voi. Lämmittele kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutetta hieman ja kuorruta sillä sitten kakku. Kannattaa antaa kuorrutuksen jähmettyä kakun pintaan hyvin jääkaapissa.