Tällä kertaa täytekakkua, oikein vadelmaista sellaista. Täytteenä soseutettuja vadelmia ja päällä vadelmakiille. Pursotukset tulivat vain kakun päällisen reunoille. Tää tuli pöytään niin nopeasti ku siitä häviskin. Maistu erittäin hyvältä.

1462852.jpg

Tarvitset pohjaan:
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa, uunin keskitasossa n. 20-30min. (riippuu uunista). Paiston jälkeen anna jäähtyä hetken aikaa. Kumoa pohja ja leikkaa se kolmeen osaan. Kostuta jos haluat, esim. vaniljamaidolla tai sitruuna-sokerivedellä.

1462742.jpg

Täyte:
200g pakastevadelmia
2 rkl tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta (ei välttämätön)
1 dl Flora vispiä + tomusokeria

Murskaa vadelmat soseeksi. Lisää tomusokeri (ja kreemijauhe). Vatkaa Flora vispi ja lisää siihen tomusokeri. Levitä täytteet kakun väliin.

Vadelmakiille:
n.150g vadelmia
1 dl vettä + 2 tippaa punaista elintarvikeväriä
½ dl hyytekösokeria

Asettele vadelmat nätisti kakun päälle. Valmista hyytelösokerista ja vedestä + elintarvikeväristä kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan, ja levitä sitä lusikalla vadelmien päälle.

1462815.jpg

Pursotukset:
2- 2½ dl Flora vispiä
2 rkl tomusokeria
3 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa Flora vispi ja lisää siihen tomusokeri ja kreemijauhe. Levitä vaahtoa kakun reunoilla tasaisesti ja pursottele kakun päällisen reunoille nätit pursotukset.

1462825.jpg

Todella pirteen makuista!