Kakkujen täytteitä:
__________________________________________________________________________________________
Valkosuklaarouhe-vadelmatäyte:
300g vadelmia
70g valkosuklaata rouhittuna
1 prk Flora Vispiä
½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Rouhi valkosuklaa ja lisää se vaahdon joukkoon. Lisää joukkoon myös vadelmat ja sokerit. Kun liivatelehdet ovat lionneet 5-10min. ja ne ovat löysiä (ruutukuvio on hävinnyt niiden pinnalta) puristele niistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita reilu tilkka kiehuvaa vettä liivatteiden joukkoon. Lisää nyt nestemmäiset liivatteet täytteen joukkoon.
__________________________________________________________________________________________
Vadelma-valkosuklaatäyte:
200g vadelmia
½ prk Flora Vanillaa
50g valkosuklaata
2 rkl sokeria
3 liivatelehteä
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää se vaahdon joukkoon. Lisää joukkoon myös sulat vadelmat ja sokeri. Kun liivatelehdet ovat lionneet 5-10min. ja ne ovat löysiä (ruutukuvio on hävinnyt niiden pinnalta) puristele niistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita 3-4 rkl kiehuvaa vettä liivatteiden joukkoon. Lisää nyt nestemmäiset liivatteet täytteen joukkoon.
__________________________________________________________________________________________
Pirteä vadelmatäyte
300g pakastevadelmia
2 rkl tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta (ei välttämätön)
Murskaa vadelmat soseeksi. Lisää tomusokeri (ja kreemijauhe).
__________________________________________________________________________________________
Kesäinen mansikka-vadelmatäyte
4 kourallista mansikoita
4 kourallista vadelmia
1 dl sokeria
Soseuta mansikat ja vadelmat keskenään. Lisää sokeri.
__________________________________________________________________________________________
Mansikkatäyte
4 dl mansikoita
2 rkl sokeria
3 liivatelehteä
1½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vaniljakastike kunnon vaahdoksi. Survo mansikat ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita mansikkasurvos ja vaniljakastike-vaahto keskenään. Kun liivatelehdet ovat lionneet 5-10min. ja ne ovat löysiä (ruutukuvio on hävinnyt niiden pinnalta) puristele niistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita 3 rkl kiehuvaa vettä liivatteiden joukkoon ja lisää liivatevesi täytteen joukkoon. Sekoita hyvin.
__________________________________________________________________________________________
Valkosuklaatäyte
2½ dl Flora Vanillaa
125g valkosuklaata
2 liivatelehteä
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää se vaahdon joukkoon. Kun liivatelehdet ovat lionneet 5-10min. ja ne ovat löysiä (ruutukuvio on hävinnyt niiden pinnalta) puristele niistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita 3 rkl kiehuvaa vettä liivatteiden joukkoon. Lisää nyt nestemmäiset liivatteet valkosuklaa-vaahdon joukkoon.
__________________________________________________________________________________________
Maitosuklaatäyte
2½ dl Flora vispiä
100g maitosuklaata
½ dl sokeria
1 liivatelehti
Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Sulata maito vesihauteessa ja lisää se ja sokeri kermavaahdon joukkoon. Kun liivatelehti on lionnut 5-10min. ja se on löysä (ruutukuvio on hävinnyt sen pinnalta) puristele siitä ylimääräinen vesi pois. Sekoita 1½ rkl kiehuvaa vettä liivatteen joukkoon. Lisää nyt nestemmäinen liivate maitosuklaa-vaahdon joukkoon.
__________________________________________________________________________________________
Täyteläiset HerkkuKirpun vaahtotäytteet yhteen kakkuun
(täytteet ovat yhden kakun eri kerroksiin, kuva otsikon alla)
Valkosuklaatäyte:
70g valkosuklaata
125ml Flora Vanillaa
ripaus sokeria
1 liivatelehti
Vadelmatäyte:
200g vadelmia
125ml Flora Vispiä
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 liivatelehteä
Maitosuklaatäyte:
70g maitosuklaata
125ml Flora Vispiä
1/4 dl sokeria
1 liivatelehti
Jokainen täyte tehdään tällä tavoin:
Vispaa Flora Vispi/Vanilla. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää se/vadelmat varovasti kermavaahtoon (samalla hyvin sekoittaen). Lisää sokeri/vanilliinisokeri. Sen jälkeen teet liivatelehtipakkauksen ohjeen mukaan "liivatenesteet" ja kaadat ne täytteiden joukkoon.
__________________________________________________________________________________________
Pikkuleipien täytteitä:
__________________________________________________________________________________________
Sitruunainen vaniljatäyte n. 25 pikkuleivän väliin:
2 dl ruokakermaa
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1½ rkl sitruunamehua
2-3 tl sitruunan kuoriraastetta
(keltaista elintarvikeväriä)
Mittaa ruokakerma kattilaan. Sekoita perunajauhot ja sokeri keskenään, lisää seos kerman joukkoon. Kiehauta seos niin, että se muuttuu kiisselimäiseksi. Lisää sitten loput aineet hyvin sekoittaen. Anna jäähtyä hieman. Täytä keksit täytteellä (n.½-1 tl täytettä riittää yhden pikkuleivän väliin).
Lähde: alkuperäinen: Kinuskikissa, täysin alkuperäinen: Pirkka
__________________________________________________________________________________________
Kaakaotäyte n. 25 pikkuleivän väliin:
2 dl ruokakermaa
1 rkl perunajauhoja
2½ rkl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
1 tl vanilliinisokeria
3 rkl maitoa
Mittaa ruokakerma kattilaan. Lisää siihen perunajauhot, sokeri ja kaakaojauhe siivilän läpi. Kiehauta niin, että seos muuttuu kiisselimäiseksi. Lisää maito ja vanilliinisokeri. Sekoita täyte hyvin ja täytä pikkuleivät sillä
(n. ½-1 tl täytettä riittää yhden pikkuleivän väliin).
Lähde: alkuperäinen sitruunatäyte: Kinuskikissa
__________________________________________________________________________________________