Mammalla oli nimpparit joten tein sille lahjaks tällasen suklaakakun. Pohja on vähän muunneltu sacherkakkupohja, sisällä vadelmavaahtoa ja suklaaganachea, päällä suklaakuorrute. Oli kyllä hyvää omastakin mielestä. Suklaa on parasta!


 

Tarvitset:

100g voita
100g tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
5 keltuaista
200g taloussuklaata (sulaa)
5 valkuaista
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi. Erottele viiden kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset ja sula taloussuklaa voi-sokerivaahdon joukkoon. Vatkaa valkuaiset ja taloussokeri kuohkeaksi. Nostele ja sekoittele valkuaisvaahto varovasti taikinaan (älä vatkaa). Lisää lopuksi vielä vehnäjauho. Sekoita varovasti (älä vatkaa). Kaada hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasossa, 175 asteessa vajaa tunti.
 

Halusin että täyte näkyy kuorrutuksen alta, joten tein kuorrutusta vähemmän.

Täyte:

2 dl Flora vanillaa
200g vadelmia
2 rkl sokeria
3-4 liivatelehteä

Vatkaa Flora vanilla kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta vadelmat (kuumenna ulkomaalaiset pakastevadelmat) ja lisää vanillavaahtoon. Makeuta vaahtoa sokerilla. Valmista liivateneste liivatelehtipakkauksen takana olevan ohjeen mukaan ja lisää se vaahtoon.

Leikkaa pohja 2-3 osaan, kostuta tarvittaessa esim. maidolla. Täytä kakku paistovuokaansa ja anna vadelmatäytteen jähmettyä kakun väliin jääkaapissa n. 4 tuntia.