Tiramisut on kuulemma hyviä, mutta ite en sellasta "oikeeta" viitti kokeilla, koska en tykkää kahvista leivonnaisissa. Oon kuitenkin pariin otteeseen nähny sellaisia raikkaampia misuohjeita ja päätinpä sit itekki taiteilla sellasen. Tää misun tekeminen onki kyl taiteilua: ei oo tiettyä ulkonäköä tai vaatimusta joka ois tyypillistä (kai?), kunhan se misu kootaan johonkin astiaan. Ja tekemisen helppouden lisäks tätä voi suositella erittäin kesäsen maun vuoksi. Ohjetta en määkään tarttenu tän tekemiseen, ja tähän saa pistää ihan niitä aineksia mitä ite haluaa. Mää kuitenkin päädyin tekemään misua perinteisimmällä kesämarjalla.

1246812606_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

"Pohjaksi" 3-4 munan kääretorttupohja esim:

4 kanamunaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
(½ tl leivinjauhetta)

Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää ne siivilän kautta muna-sokerivaahdon joukkoon (älä vatkaa vaan sekoita esim. puuhaarukalla. Vuoraa reunallinen uunipelli leivinpaperilla ja levitä taikina siihen tasaisesti. Paista 200 asteessa 5-6min (ei haittaa vaikka jää vähän raa'aks). Kumoa pohja kuten kääretorttuakin tehdessä toiselle leivinpaperille. Leikkaa pohjasta misulle tarkoitettuun astiaan sopivia paloja, aseta yksi pala astian pohjalle.

Täyte esim:

reilu ½ litraa mansikoita
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (tai vispik.)
½-3/4 dl sokeria
(myös esim. banaani on hyvä täytteeksi ja sopii hyvin myös mansikan kanssa, ainoa huono puoli on sen tummuminen)

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää joukkoon puolet sokerista. Pyörittele mansikat lopussa sokerissa ja ala täyttämään astiassa olevan pohjan päälle oma misusi. Esimerkkityyli: pohja -> mansikoita -> kermavaahtoa -> pohja -> mansikoita -> kermavaahtoa -> mansikoita koristeeksi.


1246814227_img-d41d8cd98f00b204e9800998e