Viime uutena vuotena kun oltiin kylässä, meille tarjottiin tämmöstä yksinkertasta herkkua. Se oli niin hyvää että mun piti nyt kokeilla kotona samanlaista, vaikkaki ilman varsinaista ohjetta. Helppo tää todella on, sillä pohjana on tavallinen sämpyläpohja ja väliin vaan paistettua jauhelihaa.

Tarvitset pellilliseen:

5 dl vettä
1½ tl suolaa
2 rkl sokeria
50g tuorehiivaa
10 dl sämpyläjauhoja
3 dl ruisjauhoja
1 dl ruokaöljyä
voiteluun kananmunaa
500g jauhelihaa + mausteita

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37 asteeseen) ja murenna hiiva joukkoon. Lisää suola, sokeri ja öljy. Lisää jauhoja vähitellen, ja alusta taikinaa tarvittaessa käsillä. Kohota taikinaa 20min. ja paista sillä aikaa jauheliha (muista mausteet, ne on melkein välttämättömiä. Mausteina voi käyttää esim. sipulia, aromisuolaa, paprikajauhetta ym.) Jaa sitten taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa pellille ja levitä sen päälle paistetta ja maustettu jauheliha. Kauli ja nosta toinen osa taikinasta jauhelihan päälle. Käännä tai nypristä taikinareunat niin, että jauheliha ei näy ulospäin. Voitele kananmuna-vesiseoksella (pelkällä kananmunalla tulee aika tumma väri). Paista uunissa 200 asteessa, keskitasolla n. 15-25min. Kannattaa syödä esim. ketsupin kanssa.