Teki kauheasti mieli jonkun näköistä suklaakakkua, joten aloin selailemaan kaikkia kakkukirjoja läpi jospa löytäisin hyvän ohjeen. En kuitenkaan löytäny sellasta ohjetta, jota en ois vielä kokeillu, joten tällä kertaa päätin keksiä ihan täysin oman ohjeen. Aloitin tietysti siitä, että kakkuun kuuluu ainakin munia, jauhoja ja rasvaa. Sitten lisäilin aineita ihan omalla tuntumalla ja lopulta synty ihan herkullinen suklaakakku, tai oikeastaan torttu. Tää ei ollu niinkään makee, mut erittäin suklainen. Koristelin kaiken lisäks valkosuklaalla.

1739995.jpg

Tarvitset:
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
2 rkl siirappia
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
100g taloussuklaata
50g voita

Koristeluun:
valkosuklaata
hunnutukseen tomusokeria

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot ja jauheet toisiinsa sekoitettuina, sekä siirappi. Sulata voi kattilassa (liedellä) ja lisää joukkoon paloiteltu taloussuklaa. Sekoita rauhallisesti niin kauan, että suklaa sulaa voin joukkoon ja niistä tulee tasainen seos. Jäähdytä seosta ja kun se ei enää ole kuumaa, niin lisää se taikinan joukkoon varovasti mutta hyvin sekoittaen. Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina siihen. Paista torttua 200 asteessa, uunin keskitasolla n. reilu 20min. tai kunnes sen pinnan väri on kypsähkö. Torttu saa jäädä vähän raa'aksi, mutta ei löysäksi (voit kokeilla puutikulla kypsyyttä).
Koristele sulalla valkosuklaalla ja hunnuta hieman tomusokerilla.

1739719.jpg

Herkullista, ei liian makeeta mutta suklaista.