Juhannukseksi päätin tehdä hyydykekakuksi joko mango- tai suklaakakun. Päädyin sitte kuitenkin siihen varmempaan vaihtoehtoon eli suklaaseen. Tein pohjan edellisen kakun tapaan, eli dominoista. Täytekin on varmasti samanlainen kuin edellisessä, vaikka tein sen ilman viimekertaisen ohjetta. Päälle laitoin koristeeksi suklaalastuja ja vadelmia. Kakku tais olla hyvää kun se katosi niin nopsaan, ja en sitten ehtinyt edes ottaa kuvaa palasta. Tein muuten vadelmista sellaisen kastikkeen (survoin ne, lisäsin joukkoon tilkan vettä ja 1 rkl sokeria) joka oli monien mielestä välttämätön kakun kanssa. Syöjiä oli 13 ja kakku riitti just sopivasti.

1662084.jpg

Pohja:
3 pötköä Domino-keksejä täytteineen
3/4 dl kermaa
1/4 dl ruokaöljyä

Täyte:
4 dl vispikermaa
½ dl kermaviiliä
100g maitosuklaata
100g tummaa suklaata
3/4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
5 liivatelehteä

Murskaa dominot hienoksi muruksi ja lisää joukkoon kerma sekä öljy. Taputtele keksipohja leivinpaperilla varatulle irtoreunakakkuvuoan pohjalle (leivinpaperia vain pohjalla ei reunoilla), tai laita reunavuoan pohjalle (joka on jo tarjoilulautasella). Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kermaviili ja sokeri. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi ja sillä aikaa sulata tumma- ja maitosuklaa vesihauteessa. Lisää sulaneet suklaat vaahtotäytteen joukkoon nopeasti sekoittaen. Puristele lionneista liivatelehdistä turhat vedet pois ja kaada niiden joukkoon tilkka kiehuvaa vettä. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ja sekoin hyvin. Kaada täyte dominopohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Päälle:
suklaalastuja (ota veitsellä suklaalevystä)
vadelmia


1662111.jpg

Oikein Hauskaa Juhannusta kaikille!

1662122.jpg