Kokeilin ensimmäistä kertaa upeaa leijonavuokaa, jolla sai leivottua vähän erilaisen kakun.
Leijonavuokaa myydään kakkutarvike.com-nettikaupassa. Oli tietysti taas kehiteltävä uus pohja itse, ja päätin marmoroida pohjan valkosuklaa- ja tummasuklaataikinalla. Hyvän makuinen pohja sitten tulikin ja varmuuden vuoksi vielä kostutin sitä laimennetulla omenamehulla. Kaikki sujui hyvin, kunnes tulin siihen kivoimpaan, eli koristeluvaiheeseen. No...sitten oli kyllä miettimistä, pää oli ihan tyhjä koristelumahdollisuuksista. Pitkän pohdinnan ja useiden kokeilujen jälkeen päätin laittaa kakun päälle valkoisen marsipaanin ja koristella sen erisävyisillä kaakao-sokerikuorrutteilla. Lopputulokseen oon ihan kohtalaisen tyytyväinen leijonan häntää lukuunottamatta...se ei vaan näytä hienolta.

1601711.jpg

Tarvitset:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
½ dl öljyä

Lisäksi:
3 rkl siirappia
80g tummaa suklaata
&
3 tl hunajaa
80g valkosuklaata

Vatkaa munat ja sokeri erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän kautta, ja sekoita puuhaarukalla. Lisää lopuksi myös kerma ja öljy. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen taikinaan siirappi ja vesihauteessa sulatettu tummasuklaa, ja toiseen juokseva hunaja ja vesihauteessa sulatettu valkosuklaa. Voitele ja korppujauhota leijonavuoka ja kaada taikinat siihen marmoroimalla niitä esim. coctail-tikulla tai haarukalla. Paista kakkua uunin alatasossa ensin 200 asteessa 15min. ja sen jälkeen vähennä lämpöä 175 asteeseen ja anna olla uunissa vielä 10min. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se sen jälkeen varovasti vuoasta.

1601782.jpg

Koristeeksi:
1 pötkö valkoista marsipaania (marsipaanin alle voi pistää kreemin)
kaakaojauheella erisävyiksi värjättyä sokerikuorrutetta

Kauli marsipaani n.1-2mm:n paksuiseksi levyksi ja levitä se kakun päälle varovasti. Tasoita pinta. Painele esim. coktail-tikulla leijonan rajoja vahvemmiksi ja koristele sokerikuorrutteella.

Alla kuva kakusta ilman sokerikuorrutuksia.

1601747.jpg