Keksin taas uuden ohjeen omasta päästä. Hyvin onnistui, maku kohdallaan ja näkökin hyvä. Pohjassa on sekaisin kaikennäkösiä jauhoja, päällä kaakaolla höystetty kinuski, ja koristeena sokerikuorrutetta sekä helminomparelleja. Nam! Jos pitää makeasta, niin näitä kannattaa tehdä. Ainoa ajan viejä on kaakaokinuskin keittäminen. Ohje on puoleen pellilliseen, eli paloja tulee yhteensä 12kpl.

1457093.jpg

Tarvitset pohjaan:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1/4 dl korppujauhoja
1/4 dl marianne crush-rouhetta (ei välttämätön)
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri oikein kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki muut aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti puuhaarukalla sekoittaen (marianne-rouhe ei mene läpi siivilästä, joten sen voi lisätä erikseenkin). Kaada leivinpaperilla varattuun puolen pellillisen kokoiseen vuokaan (n.26cm "kertaa" 28cm). Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla n. 12-15min. niin että työnnettäessä pohjaan puutikun, se jää puhtaaksi eli siihen ei tartu löysää taikinaa.

1457128.jpg

Kaakaokinuski:
2 dl Flora Vanillaa (tai muuta kermaa)
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)

Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä seosta n.15-20min. kokoajan sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä 5-10 minuuttia. Kaada kaakaokinuski kumotun ja jäähtyneen pohjan päälle.

Lisäksi:
sokerikuorrutukseen 2 tl vettä ja 1 dl tomusokeria
helminomparelleja koristeeksi

Valmista kuorrute sekoittamalla vesi ja tomusokeri keskenään. Vedä kuorrutteella viivoja kaakaokinuskin päälle lusikalla. Ripottele koristeeksi nomparelleja. Leikkaa paloiksi ja tarjoile!

1457119.jpg

Herkkullista! Kannattaa kokeilla.