Tällaisia sämpylöitä pyöräyttelin. Ohjetta onkin jo kertaalleen kokeiltu, mutta tällä kertaa osa hiivaleipäjauhoista korvattiin ruisjauhoilla.

1492157.jpg

Tarvitset taikinajuureen:
½ litraa maitoa
30g tuorehiivaa
6 dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl siirappia

Lisäksi:
30g öljyä
2 tl suolaa
6 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
tarvittaessa hieman vehnäjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, eli 37 asteeseen ja lisää hiiva maitoon sekoittaen. Sitten lisäät joukkoon siirapin ja hiivaleipäjauhoja. Jätä juuri 30min. nousemaan lämpimään paikkaan (on noussut tarpeeksi kun se alkaa kuplia) ja sen jälkeen lisäät siihen öljyn, suolan ja alustat taikinaa hiivaleipäjauhoilla ja ruisjauhoilla (jos taikinasta jää löysää, niin lisää vehnäjauhoja). Pyörittele taikinasta sämpylöitä, laita ne pellille leivinliinan alle ja jätä kohoamaan n. 30min. Voitele vedellä sämpylöitä (tulee kaunis väri)!
Paista 200 asteessa, uunin keskitasossa n. 10-20min.

1492189.jpg

Hyviä...varsinkin aamiaisella auringonnousun aikaan!