Tein päärynäpiirasta jälkiruuaks ja hyvin meni kaupaksi. Jo valmiiks kohtalaisen pehmeet päärynät pehmeni entisestään paiston aikana ja pehmee pikataikina-pohja sopi tähän tosi hyvin. Mä tykkäsin syödä tätä erityisesti vaniljakastikkeen kanssa. Piiraan näkö on tarkoituksella epäsymmetrinen ja mä tykkään sen näöstä noin.

1377983.jpg

Tarvitset pikataikinaan:
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
½ tl vanilliinisokeria
2 dl piimää, kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
1 dl öljyä
1 munan

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoihin piimä, öljy ja kananmuna...sekoita hyvin! Kaada voideltuun piirakkavuokaan.

Päälle:
n. 2 isoa päärynää
3 rkl sokeria

Kuori päärynät. Viipaloi ne pituussuuntaisesti 2-3 osaan kumpikin. Asettele pohjan päälle. Ripottele piiraan, varsinkin päärynöiden päälle sokeria. Paista piirasta 200 asteessa, uunin keskitasolla n. 25-35min. Paiston jälkeen kannattaa peittää foliolla, sillä muuten piiras voi kuivua.

Tarjoiluun:
vaniljakastiketta / vaniljajäätelöä

1377925.jpg

Hyvää oli!