Tein näin lankalauantain iltapalaks pizzaa. Oltiin ostettu kaikki tarvittavat ainekset valmiiks, mut sitten kuitenkin yksi oli unohtunut. Ananasviipaleet unohtui! Jotkut ei varmaan tykkää ananaksesta pizzassa, mut meidän perhe pitää sitä välttämättömänä. No....kyllä pizza maistui hyvältä ilman sitä. Laitoin päälle ananaksen tilasta luumutomaatteja viipaloituina.

1398242.jpg

Tarvitset pellinkokoiseen pizzapohjaan:
3 dl vettä
25g tuorehiivaa
4 rkl ruokaöljyä
6 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa

Täyte:
ketsuppia tai tomaattimurskaa
kinkkusuikaleita tai pizzakuutioita (eli kinkkukuutioita)
katkarapuja
tomaatteja
juustoraastetta

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veden joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää suola, ruokaöljy ja lopuksi vehnäjauhoja. Voit alustaa taikinaa käsin vehnäjauhoja lisätessä, mutta taikinasta ei tule niin kovaa etteikö sitä pystyisi sekoittamaan esim. puuhaarukalla. Jätä kohoamaan 20 minuutiksi.
Taputtele pellille reunoja myöten ja anna kohota vielä 10min. Levitä ketsuppia/tomaattimurskaa pohjan päälle ja ripottele sen jälkeen kinkkusuikaleet sekä katkaravut. Ripottele päälle juustoraastetta ja asettele sen jälkeen viipaloidut tomaatit raasteen päälle. Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla n. 20min.

Mukavaa Lankalauantaita kaikille!