Ostin eilen uuden Upeita kakkuja-kirjan ja sieltä löytyi vaikka mitä hyviä ohjeita. Kirja maksoi 17.45 euroa, siinä on 191 sivua ja yli 100 ohjetta...ja tosi hyviä ohjeita ne ovatkin. Kirja on muuten englantilaisen keittiömestarin Annie Bellin käsialaa ja hän on kirjoittanut ohjeet siihen tyylin, että kuka vaan osaa leipoa lähes samanlaisia kakkuja kuin hänen kuvissaan. Päätin aloittaa kirjan helpoimmista ohjeista, jotka sattuivat olemaan muffineja. Ihan hyviä tuli, vaikkakin vähän liian makeita.

1183715.jpg

Taikina:
110g  voita tai margariinia
110g sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 kananmunaa, keltuaiset eroteltuina
0,75 dl maitoa
140g vehnäjauhoja (reilu 2 dl)
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Kuorrutus:
150g tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
ripaus keltaista elintarvikeväriä (en käyttänyt)
koristeeksi sokerikukkia tai koristeströsseleitä

Vatkaa rasva ja sokeri. Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja keltuaiset edelleen vatkaten. Lisää joukkoon maito ja sekoita nopeasti. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää ne kolmessa erässä taikinaan puuhaarukalla sekoittaen. Vatkaa lopuksi valkuaiset kovaksi vaahdoksi...(niin kovaksi että vaahto pysyy kulhossa vaikka se käännettäisiin ylösalaisin :)! Lisää valkuaisvaahto kahdessa erässä kevyesti nostellen taikinaan. Annostele taikina vuokiin ja paista muffineja 200 asteessa, uunin keskitasossa n. 15-20min.
Valmista lopuksi kuorrute, sekoittamalla sitruunamehu, tomusokeri ja elintarvikeväri keskenään.
Laita jokaisen muffinin päälle reilu teelusikallinen kuorrutetta ja anna valua vapaasti. Koristeeksi voit laittaa sokerikukkia tai koristeströsseleitä...