Ohje oli tumman leivontasuklaan (bak & dessert) pakkauksessa.
Kannattaa olla tarkkana paistoajan kanssa, sillä kakusta ei saa tulla liian "kiinteä", vaan siihen on jäätävä löysää "mutaista" täytettä....ja siitä se mutakakku-nimi tuleekin.

1112850.jpg

Tarvitset:
200g tummaa suklaata
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
200g voita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa sekä voi ja lisää ne vaahtotaikinaan.
Sitten sekoitat vehnäjauhot ja leivinjauheen keskenään ja lisäät ne taikinaan samalla varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pyöreään vuokaa (n. 25cm).
Paista uunin keskitasossa, 200 asteessa n. 12-15min. Koita aina välillä hammastikulla, että onko kakku jo vähän tullut kakkumaiseksi, mutta varo ettet paista liikaa, että kakkuun jää "mutaa"!!! Laita jääkaappiin jähmettymään...

Huom. Kannattaa syödä vasta seuraavana päivänä, sillä se on sillon sisältä paljon täyteläisempi ja parempi :P