Nonniin, tulipas kokeiltua sämpylöitä pitkästä aikaa kotona!
Tuli tuollasia hauskan pyöreitä ja maku on aivan pöyristyttävän täydellinen :P

 1029386.jpg

Alla kuvat niistä ennen kohotusta.

1029389.jpg  1029390.jpg

Laitanpa vielä helpon ohjeen! Tein muuten juurimenetelmällä.

Juureen:
2½ dl vettä, maitoa tai piimää
25g hiivaa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria, siirappia tai hunajaa

Lisäksi:
1 tl suolaa
4-5 dl hiivaleipäjauhoja (tietysti voit käyttää niitä sämpyläjauhoja, joista itse pidät eniten)
2 rkl öljyä

1. Lämmitä neste +37 asteeseen ja murenna hiiva siihen ja sekoita puuhaarukalla. Lisää sokeri ja vehnäjauhot. Sekoita voimakkaasti. Peitä taikinan juuri leivinliinalla ja laita se kohoamaan 10-15min.
2. Kun juuri kuplii, lisää siihen suola, hiivaleipäjauhoja ja öljy. Alusta taikinaa kädellä (taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä).
3. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 8-12 osaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja anna niiden kohota pellillä leivinpaperin päällä n. 10-15min. leivinliinan alla. Voitele ne vedellä (antaa kauniin värin).
4. Paista 225 asteessa, uunin keskitasossa 10-15min.
Paiston jälkeen peitä leivinliinalla!