Kokeilin taas tehä muffineita ihan omalla tuntumalla. Synty kylläki aika samanlaisia ku viimekertasista, vaikka en siitä ohjeesta ollenkaan ottanu mallia tai edes muistanu mitä siihen tuli. Tietysti mun tartti keksiä jotakin uutta, ettei aina tuu sellasia perusleivoksia...joten päätin laittaa sisälle vaniljakreemiä täytteeksi. Vadelmat ja vaniljakreemi sopii tosi hyvin yhteen. Vuoat on uusia ja hienoja kukkavuokia, joita voi ostaa kakkutarvike.com-nettikaupasta. Vuoat sopii ainakin mun mielestä näihin muffineihin tosi hyvin. Näistä tuli ehkäpä parhaita muffineita, joita oon maistanu (parempia kun ne aiemmatkin, vaikka siinä kirjoituksessa kehuin niitä). Suosittelen todella kokeilemaan…ainakin niitä jotka tykkää vadelmista ja vaniljasta yhessä.

1580098.jpg

Tarvitset:
2 kananmunaa
1¼ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
½ tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
¼ dl ruokaöljyä
¼ dl kermaa
1½ dl jäisiä vadelmia

 

Vatkaa munat ja sokeri keskenään. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään, ja lisää seos taikinaan siivilän kautta. Sekoita kokoajan puuhaarukalla. Lisää öljy ja kerma. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi joukkoon vielä jäiset vadelmat. Annostele taikina muffinivuokiin.

1580061.jpg

Vaniljakreemi:
reilu 2 rkl vaniljakreemijauhetta
1dl vettä

 

Sekoita kreemijauhe ja vesi keskenään. Anna seoksen kiisselöityä hetki. Kun kreemi on valmista, niin annostele sitä reilu teelusikallinen jokaisen muffinin keskelle. Kreeminokaretta ei tarvitse kuitenkaan laittaa muffinin sisälle, koska paiston aikana se vielä laskee alemmas.

Paista muffinit 200 asteessa, uunin keskitasolla n. 15-20min. kunnes pintaan tulee hieman ruskeaa väriä.

Koristeeksi:
sokerikuorrute, eli 1 tl vettä + ½ dl tomusokeria
(+ tippa punaista elintarvikeväriä)
vadelman paloja